Geneesmiddelen

Carnitene

Carnitene bevat het werkzame bestanddeel L-Carnitene. Dit kan worden gebruikt bij mensen met een Primaire – of Secundaire Carnitine deficiëntie (tekort). Dit heeft vaak een aangeboren oorzaak, echter het kan ook verworven zijn. Carnitene wordt gegeven om het tekort aan L-Carnitene in het lichaam aan te vullen.

Er zijn drie vormen beschikbaar van Carnitene en wel tabletten, drank en ampullen. De ampullen worden ook gebruikt bij carnitinedeficiëntie patiënten met een dialyse-gerelateerde carnitenestoornis (DGC)

Verpakkingseenheden:

Tabletten: 90 tabletten van 330 mg
Drank: 10 flesjes van elk 10 ml. Elk flesje bevat 1 gram L-Carnitene.
Ampullen: 5 ampullen elk van 5 ml. Elk ampul bevat 1 gram L-Carnitene.

Syntocinon ®

Syntocinon bevat het actieve bestanddeel oxytocine. Oxytocine is een hormoon, dat ook in het lichaam wordt aangemaakt, en meerdere toepassingen heeft.

De neusspray kan worden gebruikt om de z.g. schietreflex van de melkproductie op te wekken. De neusspray wordt na de bevalling gebruikt als de melkproductie niet, of niet voldoende op gang komt. Syntocinon neusspray (oxytocine) wordt via het neusslijmvlies in het lichaam opgenomen.

De ampullen kunnen worden gebruikt om de weeën, tijdens de bevalling, op te wekken. Ook hier kan het zijn dat de weeën niet of niet voldoende sterk genoeg zijn om de bevalling in te leiden.

Verpakkingseenheden:

Syntocinon neusspray: Een verpakking bevat een flacon van 5 ml.
Per ml is er 40IE (Internationale Eenheden) oxytocine aanwezig.
Eén verstuiving bevat 4IE oxytocine.
Syntocinon ampullen: Een verpakking bevat 5 ampullen, elk van 1 ml. Elke ampul bevat 5IE oxytocine. 

Synacthen ®

Synacthen bevat het actieve bestanddeel tetracosactide. Synacthen kan worden gebruikt voor diagnostiek van de bijnierschors functie en in sommige gevallen ook als een behandeling bij bepaalde ziekten van het zenuwstelsel.

Synacthen is een kunstmatig (synthetisch) eiwit (polypeptide), dat werkt als het lichaamseigen adrenocorticotroop hormoon (ook corticotropine of ACTH genoemd).

Synacthen wordt in de eerste plaats voor diagnostische doeleinden gebruikt, namelijk voor het onderzoek van de bijnierschorsfunctie, indien wordt vermoed dat de bijnierschors onvoldoende functioneert. Synacthen kan onder bepaalde voorwaarden ook worden gebruikt voor de behandeling van bepaalde ziekten van het zenuwstelsel, te weten acute verergering bij multipele sclerose (MS) of spasme aanvallen (aanvallen van onwillekeurige spiersamentrekkingen) bij kleine kinderen met een afwijkend EEG-beeld (filmpje van de hersenactiviteit) (syndroom van West). 

Verpakkingseenheden:

Elke verpakking bestaat uit 1 ampul van 1 ml.
Elke ampul bevat 0,25 mg Tetracosac de.

Betnesol lavement TM

Betnesol lavement bevat het werkzame bestanddeel betamethason, dit is een corticosteroïd, dat lokaal gebruikt wordt. Betnesol wordt rectaal ingebracht en kan worden gebruikt bij colitis ulcerosa en bij de ziekte van Crohn. Corticosteroïden werken ontstekingsremmend. 

Verpakkingseenheden:

Elke verpakking bevat 7 klysma’s van 100 ml elk.
Elke klysma bevat 5 mg betamethason.

Eurartesim ®

Eurartesim bevat een tweetal werkzame bestanddelen: 320 mg piperaquine en 40 mg dihydroartemisinin. Eurartesim is een orale therapie en kan worden gebruikt bij de behandeling van niet gecompliceerd Plasmodium falciparum malaria in volwassenen als ook in kinderen vanaf 6 maanden en zwaarder dan 5 kg lichaamsgewicht.

 

Verpakkingseenheden:

Elke verpakking bevat 12 filmomhulde tabletten. Elke tablet bevat 320 mg piperaquine en 40 mg dihydroartemisinin.

Zaditen ®

Zaditen bevat het actieve bestanddeel Ketotifen. Het gebruik is als volgt.

Preventieve behandeling van:
• astma bronchiale met allergische oorzaak

Voorkomen en behandelen van:
• allergische rhinitis
• allergische dermatosen Bij de preventieve behandeling van astma kan het enige weken duren voordat het volledige therapeutische effect bereikt wordt.

 

Verpakkingseenheden:

Een verpakking Zaditen bestaat uit 30 tabletten.
Elke tablet bevat 1 mg Ketotifen.